Back to Question Center
0

Дародар трафик скали на вашия сайт? - Semalt Expert знае какво да прави

1 answers:

Джулия Вашнева, Семалт Мениджър за успешна работа с клиенти, споделя опита си от начина, по който първоначално е изправена пред руския спам.

Спамерите отново са активни и трябва да предприемем мерки, за да се отървем от тях. Когато руският спам трафик стигна до уебсайта ми, реших да копая повече и се изненадах, че нов спамър се опитва да изкриви данните ми в Google Анализ. Първо, проверих трафика за препращане, за да разбера защо уебсайтът ми получава много трафик от Русия. Намерих виновника за нула време и реших да взема мерки. Руският спамър е дошъл от следния сайт: forum.topic darodar.com .

Когато отворих тази връзка и последвах няколко пункта, установих, че много спамъри обсъждат начините за унищожаване на уеб сайтове. Тази връзка ме пренасочи към сайтове за пазаруване като eBay.com, Amazon.com и Alibaba.com. Не успях да разбера кои спамъри се опитват да направят, но в крайна сметка осъзнах, че се опитват да ме подмамят, за да мога да си купя нещо от връзките им. След това разгледах доклада си за страницата и открих, че една от страниците не е била хоствана на уебсайта ми. Бях изненадан да знам, че връзката на една и съща страница присъства на сайтовете на всички мои клиенти. Моля, имайте предвид, че тази страница ще намерите в отчетите за заглавието на страницата, тъй като хакерите и спамерите използват URL адреса "/", за да заблудят профилите и уебсайтовете ви в социалните медии.

Спамерите се опитват да изпратят едни и същи данни до всички профили в Google Анализ, а сега е по-лесно да откриете тази връзка и да я блокирате в таблото за управление на Google Анализ. се нуждаете от кода за анализ на данните и номера на UA на профила си, които са достъпни безплатно в интернет, като кодът и номерът на сметката могат да се използват за блокиране на сайта на спамера. Проверете дали данните му не са записани в профила им в Google Анализ. Вместо това, тя трябва да бъде записана в профила ви в Google Анализ. Простата автоматизация може да създаде номера на профила на Analytics за всеки профил в Google Анализ, така че да имате представа за повсеместния характер на атаките. само един проблем на Google Анализ, тъй като някои хора твърдяха, че това е легитимен трафик.Понастоящем провеждам анализи на Webtrends на няколко от моите сайтове и на профила в Google Анализ.Webtrends не казва нищо за спам за препращане и фалшив трафик, така че заключението ми, че това е атака срещу Google Анализ. Предполагам, че правят това, за да подмамят невинните потребители на Google Анализ, така че все повече и повече хора да могат да пазаруват от филиалните си връзки.

Как да ги спра?

За съжаление, не е възможно да ги спрем напълно. Тъй като създадените данни не се хостват на сървъра ви, няма начин да се отървете от тези спамъри. Но можете да премахнете данните от Google Анализ, като се уверите, че статистическите данни съответстват на реалната ефективност.

Най-лесният начин да се предотвратят руските спамъри и трафикът от програмите им за препращане е да създадете филтри в профила си в Google Анализ. Отворете раздела за администриране и кликнете върху опцията за филтриране. Трябва да сте сигурни, че сте използвали филтрирания изглед, където ще трябва да добавите нови филтри. Създайте някои филтри и изключете трафика за препращане до име на хост (co.lumb.co). Не забравяйте да проверите филтъра, преди да го запазите.

Надявам се, че тези инструкции ще донесат голяма полза за вас и вашия сайт. Ако сте били засегнати от значителния брой спам, трябва да се свържете с IT специалист и да разрешите проблема си възможно най-скоро.

November 29, 2017
Дародар трафик скали на вашия сайт? & Ndash; Semalt Expert знае какво да прави
Reply