Back to Question Center
0

Семал: Пример за анти-спам закон, който може да ви струва 10 милиона долара в Канада

1 answers:

Канада влезе в сила анти-спам законодателство на Канада през 2014 г. Сега собствениците на фирми са глобени с 10 млн. Долара за неспазване на закона. За отделните податели на спам таксата възлиза на 1 милион долара.

Законодателят прие законопроекта през 2010 г. и едва през 2014 г. те го въведоха в сила. Законът даде на всички собственици на предприятия тригодишен преходен период до юли 2017 г. Беше достатъчно време всички онлайн търговци да преразгледат настоящите си практики и да ги сравнят с новите указания, определени от канадското правителство, или да получат изричното съгласие на отделните лица те служеха.

Оливър Кинг, мениджърът на успеха на клиента на Семалт , е изготвил обобщение на разпоредбите на новия закон и тяхното отражение върху онлайн маркетинга .

1. Никога не изпращайте електронни съобщения на хора, които не са ги поискали

Антиспамковото законодателство гласи, че физическите лица и фирмите не трябва при никакви обстоятелства да изпращат електронни съобщения до лични имейл адреси, мобилни телефони, социални медийни сметки или смартфони без съгласието на собственика. Освен ако получателят не е в бизнес партньорство с подателя, всички данни за контакти трябва да се състоят от хора, които са се включили. Той изисква от компаниите да премахнат сградата на автоматичния пощенски списък. Решението може да бъде проблематично, ако списъкът с имейли е закупен или придобит от трета страна, лицето не дава изричното си разрешение да се яви в списъка и ако компанията не успее да потвърди, че контактът е активен.

2..Не променяйте или препращайте съобщението и неговите данни за предаване към друго местоназначение

Законът предвижда, че може да се промени само местоназначението на електронното съобщение, ако получателят се съгласи с него. Един възприеман смисъл би означавал, че не можете да включите трета страна (от името на друго лице) в изпращането на съобщението или обработката на всеки отговор на него. Друго обяснение е, че това е предназначено за предотвратяване на фишинг атаки или хакер на имейли, където съобщенията зловреден хора пресичат съобщенията, преди да достигнат до желаните от тях получатели, така че да могат да сигнализират чувствителна информация от тях.

3. Не инсталирайте никаква компютърна програма на компютъра на друг човек без знанието му

Тя възпрепятства дружествата да използват своите имейл съобщения като възможности, от които те могат да вграждат и инсталират програми на своите компютри при отварянето на имейлите. Законодателството не прави разлика между шпионски софтуер, злонамерен софтуер или легитимен софтуер. Поради това всички изпращачи трябва да информират получателя за целта на софтуера, включен в тези съобщения.

4. Да се ​​въздържат да използват заблуждаващи представителства онлайн или за всяка промоция

Законът поддържа честност във всички маркетингови стратегии. Подвеждащите реклами или тези, които съдържат невярна информация, са в пряко нарушение на закона.

5. Не събирайте адреси или лична информация без разрешение

Използването на автоматизиран процес за събиране на данните на всяко лице е в пряко нарушение на Наказателния кодекс на Канада. Те също така не могат да използват събрани адреси, като използват метода за изпращане на електронни съобщения, предназначени за продажба на тях.

6. Имайте начин да докажете съгласието си, както и изход за контакти

Законът също така дава възможност на търговците да пазят своите кампании по електронната поща, като имат доказателства, че някой е дал съгласието си да бъде в техния пощенски списък.

Заключение

Дизайнът на новото правило имаше за цел да напомни на търговците, че трябва да третират своите получатели с най-голямо уважение. С големия поток от електронни съобщения, изпратени всеки ден, Канада желае само най-подходящите да достигнат до своите получатели .

November 29, 2017
Семал: Пример за анти-спам закон, който може да ви струва 10 милиона долара в Канада
Reply