Back to Question Center
0

Семалт: 3 стратегии за спиране на спам и повишаване на ефективността

1 answers:

Има много тактики, които хората използват, за да забележат съдържанието си онлайн. Има хора, които вярват, че единственият начин да накарат публиката да им обърне внимание е да ги прекъсват редовно. Повечето спамъри обикновено имат такъв начин на мислене. Те заемат това от това, което търговците и рекламодателите са използвали в продължение на десетилетия. Те правеха достатъчно шум за платените за телевизионно време и пространства за списания, в края на краищата някой би ги забелязал. Стратегията има един недостатък:

Вече не работи

Никой не иска да се притеснява от неща, за които не са поискали, или съобщения, които нямат отношение към тях. Най-ценното предимство, което хората имат в този зает свят, е времето. Въпреки това, има много блогъри, автори и рекламодатели, които все още се опитват да забележат, като използват тази стратегия за прекъсване ежедневно. За тях единственият начин хората да слушат е, ако продължат да говорят. Е, има голяма вероятност те да не са, и ако сте сред тези с такава стратегия, трябва да спрете. Това е напълно досадно за останалата част от нас.

Майкъл Браун, водещ специалист по Семалт , уверява, че по-добър начин да се забелязва е да спре да прави шум и да изгради платформа, която ще привлече вниманието на хората.

Три неща, които трябва да се чуят

"Permission Marketing" от Сет Гордън е книга, която обсъжда трите основни елемента, които трябва да има всяко послание, което си заслужава да бъде четено: очакване, уместност и личен подход. Всеки комуникатор желае да има аудитория в плен. Единственият начин да разберете дали хората са запленени от нещо, което предлагате, е ако те ви позволят да го представите. Всичко в наши дни работи с разрешение. Например, редовни неща, като например абониране за услуга, поръчване на пакети или дори очакване на среща с някого, имат всичко, което очаквате, тъй като сте разрешили на някого да ви предаде съобщението.

Очакването също е от съществено значение, тъй като показва колко ви е грижа за дадено послание. Ако публиката не се интересува от съдържанието й, няма значение колко добре може да звучи. Тези хора няма да искат да го слушат. Същото важи и за съобщенията, които смятат за неподходящи за тях или за тези, които не ги ангажират на лично ниво.

Трябва да сте малко странно

Съвременният свят изпитва много конкуренция и шум, като всеки иска да бъде забелязан или чут. Това означава, че може да рискувате да звучи твърде общо, ако не сте персонализирали съдържанието си за определена пазарна ниша. Хората не се интересуват от "нормалното" вече. Всеки иска нещо необичайно, нещо "странно"..

Блогове или всяка друга платформа ви позволява да осъществите трите неща, обсъдени в тази публикация. Дайте на хората начин да се абонират, да дават съобщение, което да се свързва и да използват уникален стил.

Хората трябва да разберат, че изграждането на такава платформа може да изисква известно време и много разрешения. Но идеята не е невъзможна. Тя се нуждае само от малко допълнителни усилия.

Става въпрос за разрешение

Ето списък от четири прости стъпки, които можете да използвате, за да създадете канал, който хората биха се грижили да се превръщат и да си заслужават вниманието:

1. Отбягвайте изкушението да прекъсвате. Те включват всякакви опити за вик, писък или молитва да бъдете чути. Един от начините е чрез използването на спам ботове за повторяемо изпращане на спам съобщения с надеждата, че потребителят кликне върху предоставената връзка, която води до страницата на подателя.

2. Започнете с това, което знаете. Каквото и да сте добри, използвайте ги, за да изградите основата на платформата и като средство за споделяне на Вашия опит.

3. Предоставяне на възможност на хората да слушат. В случай, че нямате алтернатива, когато привличате вниманието на някого, направете го честно и с най-голямо уважение.

4. Отблъснете зрителите си с нещо забележително. Ако получите вниманието, не губете този шанс. Покажете своя талант и, ако можете, да се противопоставят на шансовете и да надхвърлят очакванията си.

Ти, разбира се, имаш възможността да пренебрегваш напълно тези съвети и да си размахваш ръце във въздуха, надявайки се, че някой ще забележи. Може дори да накарате няколко хора да ви обърнат внимание. Проблемът е, че в момента, в който намират нещо по-разсеяно от теб, те ще забравят какво трябва да предложиш.

Винаги помнете, че начинът, по който печелите аудиторията, е как ще трябва да я задържите. Ако това е чрез прекъсване, тогава ще трябва да прекъснете тази аудитория толкова дълго, колкото трябва да представите нещо, а вие и публиката не желаете това.

Единственият начин да получите устойчиво внимание за вашето съдържание е, ако го печелите. Покажете се, поискайте разрешение и го предайте. Всяка друга техника досега е просто измама и в крайна сметка ще бъде игнорирана.

November 29, 2017
Семалт: 3 стратегии за спиране на спам и повишаване на ефективността
Reply