Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Алгоритъмът за търсене на Google може да бъде привлекателен за спам

1 answers:

Всеки специалист по SEO, издател или автори на съдържание знае, че изграждането на връзка е един от жизненоважните фактори, които влияят върху класирането на сайта на страниците с резултати от търсачката . SEO определено изисква връзки, а хората, които се занимават със SEO, също се нуждаят от тях.

Но търсачките, особено Google, изглежда имат нужда от връзки и това причинява повече вреда, отколкото полза. Алгоритмите за търсене на Google използват връзки като неразделна част от класирането на сайтовете. Това направи обекта на изграждането на връзка толкова известен на различни форуми. Писателите, блогърите и издателите винаги търсят нови методи за получаване на връзки, за да гарантират, че тяхното съдържание има по-голям шанс да достигне до своите аудитории .

Майкъл Браун, мениджърът за успеха на клиентите на Семалт , обяснява, че теглото, което се дава на връзките, когато класирането на сайтове изглежда, бута други важни класификационни показатели към задната седалка. Сега е съвсем очевидно, че акцентът на Google върху качествено съдържание, авторитета на сайта и влиянието като основни детерминанти на класирането на даден сайт са само искове. Алгоритмите за търсене почти изцяло игнорират тези аспекти в полза на връзките.

В резултат на това, строителите на връзки неуморно търсят връзки, вместо да инвестират усилия в създаването на качествено съдържание, което е влиятелно и авторитетно..

Потребителите страдат най-много от този недостатък в отрасъла. Вместо да получават полезно съдържание, каквото биха очаквали от сайтове, класирани на първата страница на резултатите от търсещите машини, това, което получават, е неясното съдържание, което е било манипулирано чрез връзки само за да се класира по-високо.

Спорно е, че твърде голямото значение на Google върху връзките е подхранвало развитието на възприятието, че голяма част от всичко, което е на разположение в интернет, може да бъде манипулирана от създателя. Това е този манталитет, който вероятно е накарал повече хора да се доверят до спам връзки с надеждата, че тяхното съдържание ще бъде класирано по-високо.

Ако търсачките обръщат по-малко внимание на връзките при разработването на алгоритмите за търсене, всеки създател на съдържанието ще се придържа към основите на органичния SEO. Те ще бъдат по-загрижени за проектирането на сайтовете си и за създаването на съдържанието им с най-високо качество, така че потребителите да намерят това, което търсят на тези сайтове. Това би довело до повече доверие на потребителите в такива сайтове. Разбира се, никой не би искал да забрави за изграждането на връзка. Но след като се грижи за най-основните SEO аспекти, нищо не би било по-лесно, отколкото привличане на качествени връзки към сайта. С други думи, сайтът би се харесал, защото е приятно.

Както се вижда сега, Google позволява на сайтовете да използват връзки, за да принудят хората да ги харесват. За съжаление, дори и големите сайтове правят това неприемливо нещо и едното е оставено да се чудят защо Google им позволява да се измъкнат от него.

Ако проблемът с спам връзките е да се намери решение, Google трябва да бъде в центъра на него. Той трябва да спре прекалено много тежести в алгоритъма си за класиране и да се съсредоточи върху най-важните фактори на онлайн съдържанието: уникалност, полезност, влияние и авторитет. Търсачките трябва да направят нивото на игрището - позволявайки на сайтовете да се конкурират въз основа на качеството на съдържанието им и колко добре се грижат за нуждите на потребителите. Ако това не се случи, повече хора ще развият усещането, че връзките са кралят на класирането на SERP и това само ще увеличи количеството безполезно съдържание в мрежата, както вече стана свидетел .

November 29, 2017
Семалт Експерт: Алгоритъмът за търсене на Google може да бъде привлекателен за спам
Reply