Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Блокиране на трафика в Bot в Google Анализ веднъж завинаги

1 answers:

Ако редовно използвате Google Анализ, вероятно искате да знаете как да получите качествен трафик към уебсайта си. Когато става въпрос за истински трафик на хора, има някои търсачки оптимизация и социални медийни техники, които да се грижат. Напоследък се съобщава, че ботове и фалшив трафик представляват петдесет процента от целия трафик на типичен сайт. Надяваме се, че по-голямата част от този трафик се премахва от Google Анализ с различни инструменти и техники.

Преди това беше лесно да се отървем от ботове и бяхме сигурни, че ботове никога няма да обработват JavaScript. Самият Google Анализ използва JavaScript, така че ботове не могат да се показват в Google Анализ. Но сега тенденцията се промени, тъй като хакерите сега са много по-умни от всякога и знаят всички техники, които да разрушат уебсайта Ви. Освен това, с разпространението на jQuery, уебсайтовете и приложенията с едно и две страници лесно могат да бъдат превзети от хакерите. Днес бот може да обработва JavaScript и всичките си съответни файлове, като по този начин навреди на вашия Google Анализ, както и на отчетите му. По същия начин може да повреди уеб браузърите и да доведе до нетърговски трафик на уебсайтовете ви. Ако днешните търсачки и роботи не обработват JavaScript, по-голямата част от трафика, който не е човек, може да бъде премахнат и трафикът на бот може бързо да бъде елиминиран. Изглежда, обаче, това не е възможно, тъй като JavaScript е задължително за търсачките, както и за Google Анализ.

Макс Бел, водещ експерт от Семалт , предлага някои полезни въпроси в това отношение.

Не би било погрешно да казваме, че ботове от Google за търсене са изключени от Google Анализ и не е нужно да ги променяте ръчно. Обаче другите видове ботове са трудни за справяне и не спазват директивите, които са очертани в файловете robots.txt на уебсайта или в мета таговете. Те продължават да пълзят уеб страниците ви и да ви дават ужасни резултати. Добрите ботове обаче не позволяват изпращането на заявки до сървърите на Google Анализ, за ​​да се запази безопасният и защитен от вас сайт. Тези дни лошите ботове представляват над трийсет процента от целия уеб трафик, според докладите на Incapsula. Задължително е да се намери решение, за да можем да филтрираме лошите ботове от нашия Google Анализ и от отчетите му. Това ще спести както нашите данни, така и нашия уеб сайт от фалшивия трафик, както и от ботове .

Какво може да се направи за него?

Има различни стратегии за премахване на ботове от Google Анализ. Някои от нещата, които трябва да имате предвид, са:

1.Вие винаги трябва да проверявате полето в секцията Admin View, за да премахнете както познатите, така и неизвестните ботове .

2. Трябва да премахвате ботове, както и да блокирате IP адресите им.

3.Можете да се отървете от ботове с помощта на потребителски агенти, които осигуряват по-лесен и бърз процес на идентификация.

Имайки предвид тези неща, лесно можете да запазите сайта си от възможните ботове .

November 29, 2017
Семалт Експерт: Блокиране на трафика в Bot в Google Анализ веднъж завинаги
Reply