Back to Question Center
0

Семалт Експерт обяснява как да блокира Дадодар в Nginx

1 answers:

Дародар е популярен спамър на препратки, който затваря профилите в Google Анализ на малки и големи уеб сайтове с злонамерен и нискокачествен трафик. За съжаление, Google Анализ не може да го филтрира правилно, а класирането в търсачката на вашия сайт намалява за нула време. Някои глупави уебмастъри и блогъри говорят за дейностите на Дародар, като предоставят подробности за това как да го блокират. Дори няколко WordPress плъгини са въведени, за да се елиминира трафикът Darodar, но тук е лесен и изключителен начин да го предотвратите в nginx.

С този метод, предоставен от висш експерт на Семалт , Юлия Вашнева, можете да получите малко отмъщение от спамерите.

Какво трябва да блокирате?

Първото нещо е да установите кой искате да блокирате. В профила си в Google Анализ можете да настроите нови параметри и да проверите качеството на трафика си. Трябва да сте сигурни, че елиминирате посещенията с ниска продължителност на сесията и 100% степен на отпадане. За съжаление, ботнетите като Darrodar.com са трудни за работа, тъй като техните ботове и паяци се намират навсякъде в интернет.

Трябва да получите списък със сайтове, които вероятно получават фалшив трафик. Това не е толкова лесно, особено когато имате голям брой уеб сайтове. Подгответе списъка с имената на сайтове, получаващи спам за препращане, и решете кои от тях трябва да блокирате. Основните виновници, които открихме, че трябва да включите в списъка си, са бутоните-for-website.com, darodar.com, hulfingtonpost.com, priceg..com, ilovevitaly.co, forum20.smailik.org, blackhatworth.com и o-o-6-o-o.com. Трябва да блокирате всички тези уебсайтове, за да защитите отчетите си в Google Анализ.

Изпратете ги

Трябва да имате предвид, че Darodar.com никога няма да уважи профила Ви в Google Анализ и не се подчинявате на robots.txt. Ето защо трябва да пренасочите своите паяци и ботове обратно към собствения си уеб сайт и да се забъркате със своя профил в Google Анализ, като въведете специални кодове. Друга възможност е да използвате услугите за скъсяване на URL адресите (shadyurl.com), за да ги пренасочите обратно към произволни URL адреси, което в голяма степен обърква Google Анализ.

Честно казано, те може би не са произхождали от разработчиците и създателите на Дародар, но трябва да пренасочите трафика им, за да защитите собствения си уебсайт в интернет. Предвид неподходящото отношение към Facebook и Twitter, не трябва да се чувствате зле или виновни. Възможно е да се създадат индивидуални изявления за всички референти, които да гарантират вашата защита в резултатите от търсещите машини.

Изпробвайте правилно всичко

Не на последно място, трябва да тествате всичко правилно. Тъй като сте объркали конфигурационните файлове nginx, добре е да тествате дали сте блокирали това, което искате да блокирате или не. Важно е да не създавате фалшиви мачове. Вместо това трябва да се съсредоточите върху блокирането на Darodar в профила си в Google Анализ.

След като сте настроили пренасочванията и грешките, трябва да използвате инструмента за състояние на сървъра, за да проверите отговорите на сървъра за няколко направления за препращане. Ако имате някаква друга идея в съзнанието си и искате да споделите с нас, не забравяйте да ни изпратите имейл или коментар в полето по-долу.

November 29, 2017
Семалт Експерт обяснява как да блокира Дадодар в Nginx
Reply