Back to Question Center
0

Семалт Експерт предава важна информация за атаката на Мирай Ботнет

1 answers:

Dyn е една от най-високо класираните компании, която контролира добър брой от системата за имена на домейни, които са засегнати от ботнет на Mirai, който понижи повече от 100 000 онлайн фирми. Според докладите, изготвени от компанията Dyn, Mirai ботнет атаката е единствена по рода си, тъй като имала сила на атака в размер на 1.2Tbps.

Андрю Дихан, Семалт Мениджър за успех на клиентите, заявява, че атаките на ботнет на Mirai са фатални в сравнение с атаките за разпространение на отказ от обслужване. DDoS атаките изцяло зависят от бомбардиране на определена мрежа с нереален трафик, докато не се срине. Според скорошна публикация в блог, публикувана от Dyn, ботнетът на Mirai е генериран чрез средствата за интернет (IoT) като DVR плейъри и цифрови фотоапарати .

Как работи ботнет?

Освен че е бил замесен в атака, която удря Dyn, Mirai botnet също е свързана с атака, която засегна блог за информационната сигурност "Krebs on Security", ръководен от Брайън Кребс, един от бившите автори на Washington Post..Според изданието, направено от Брайън Кребс, нападението, което засегна блогът му за информационна сигурност, има сила на атака от 665 Gbps.

Последните публикации, направени от Дейвид Фидлър, главният изпълнителен директор за киберсигурността в борда на външните работи, предполагат, че атаката срещу DYN, CNN, Twitter и Reddit. Битовете на Mirai засягат най-вече обекти, базирани в Европа и Съединените щати.

Fidler, специалист по киберсигурността, направи доклад за атаката на Dyn, където Fidler заяви, че не може да си припомни кибер-атака с атака над 700Gbps. Дейвид Фидлър също така добави, че организациите и фирмите са имали сериозен проблем по отношение на сигурността на приспособленията "Интернет на нещата", където не е имало по-добро решение, предложено за борба с атаката като тази, която е напуснала Дин, жертва на кибер атака.)

Според неотдавнашен доклад, публикуван от експерти по киберсигурността и държавни агенции, Dyn се превърна в уязвим от проблема за несигурност, пред който е изправен IoT. Понастоящем разследването, проведено от Dyn Network Solutions, продължава, когато компанията заяви, че ботнетът на Mirai е най-голямата атака срещу кибернетичната сигурност, разрушаваща интернет и свалянето на големи уебсайтове, базирани в САЩ и Европа.

Джо Уайс, старшият изпълнителен директор, предлагащ решения за кибернетична сигурност, и журналист, който пише за електронни заплахи, направи и забележки относно злоумишлената заплаха на Mirei botnet. Според Weiss, ботът на Mirai се счита за играч в кибернетичната сигурност, тъй като е трудно да се предскаже новата форма на атака, която ще бъде извършена от ботнет Мираи.

Джо Вайс също така предполага, че атаката срещу разпространеното отказване на услугата започва като особено атака и се превръща в нова форма на атаки. Уайс заключи, че ботнетът на Mirai е вид атаки, които могат да оставят всяка компания жертва на кибер-атака. Според него работата по борбата с ботнетите е единственото решение, което може да предпази компютърните системи за контрол от това, че са жертва на електронни заплахи. Обмислете да бъдете бдителни и да анализирате откъде идва по-голямата част от вашия трафик, за да избегнете свалянето от ботнет.

November 29, 2017
Семалт Експерт предава важна информация за атаката на Мирай Ботнет
Reply