Back to Question Center
0

Семалт Експерт предупреждава за най-големите спамъри в света. Пази се!

1 answers:

Ако получавате голям брой имейли с връзки към онлайн магазини или хора, които молят за пари, има шансове, че даден спамър е познал вашия идентификационен номер и е започнал да ви изпраща фалшиви съобщения. През първата половина на 2011 г. повечето от спам в пощенската ни кутия идваха от Индия. До 2016 г. водещите страни, които изпращат спам, са Индия (20%), Индонезия (13%), Русия (10%) и Южна Корея (12%).

Ник Чайковски, старши мениджър за успеха на клиентите на Семалт , разглежда тук най-убедителните факти за световния спам.

Русия е широко известен със своите киберпрестъпници и банди като Facebook. Според Trend Micro, която е известна калифорнийска фирма за киберсигурност, Русия вече е водеща, когато става дума за онлайн измами и спам. Докладът на Trend Micro разкрива, че най-видимите събития като внезапната смърт на Уитни Хюстън, социално-политическите размирици по целия свят и Linsanity предоставят на киберпрестъпниците нови социално-инженерни материали и идеи за кампании. Това им помага да инфектират и да проникнат в голям брой имейли и мрежи за достъп до нашите лични данни .

До осемдесет процента от спама, насочен онлайн, се генерира от група от над 100 души, всички от които принадлежат към спам банда. Името на тази банда е Spamhaus. Неговата база данни за бази данни на известни спам операции (ROKSO) е причинила много проблеми за интернет потребителите..Преди няколко години базираният в Украйна спам изпращал милиони зловреден софтуер и вируси, използващи специфична технология за ботнет. Домакин на уебсайта на спамър е уеб хостинг компания, базирана в Китай, съобщиха от Trend Micro. Майкъл Бойм и асоциираните е американска организация, състояща се от голям брой спамъри. Те изпратиха автоматизиран спам и вируси в интернет, създавайки проблеми за различни потребители. Тяхната основна цел бе да се опишат списъците и те работеха под водещи бизнес и индивидуални имена .

Йаър Шалев беше високопоставен спамър на снегоходки от Флорида. Той си партнира с спамър на ROKSO, Дарин Уол, за разработването на технологии за унищожаване на голям брой компютърни и мобилни устройства по целия свят. Данте Хеминез е базиран в САЩ спамър, който е работил с най-лошите киберпрестъпници и експерти по ботове в цял свят. Той участва в различни проекти за спам-бот и е водещ в хакерството на сървърите и изтъкнатите новинарски сайтове. Петър Север е професионален руски спамър, който е написал и продавал различни програми за спам от вируси, спам-софтуер и ботнет за милиони до милиарди долари. Той също участва в писането и освобождаването на най-лошите троянци и вируси в света. Той е работил с различни европейски и американски спаметели на ботнет и е си партнирал с американския спамър, Alan Ralsky.

Майкъл Прайс беше арестуван от ФБР преди няколко месеца. Той е участвал в мащабни измами и е бил обвинен в различни операции за спам. Yambo Financials е друг украински спамър, който участва в различни киберпрестъпления. Той разработи много пиратски програми и ги продаде за милиони долари. Той също така създаде фалшива банкова сметка в интернет и открадна много пари от законните банкови сметки. До този момент този спамър е обвинен в различни киберпрестъпления, а ФБР е след него. Рано или късно той ще бъде арестуван, съобщава Trend Micro.

November 29, 2017
Семалт Експерт предупреждава за най-големите спамъри в света. Пази се!
Reply