Back to Question Center
0

Semalt Expert: Ето как да защитите уеб сайтове от Black Hat SEO

1 answers:

Отрицателният SEO се отнася до практиката на извършване на тактики за SEO черна шапка на друг уебсайт. Често SEO атака се създава от недоволни пазарни конкуренти с цел да се намали класирането на уебсайт. Отрицателните SEO могат да унищожат уебсайта чрез агресивно и злонамерено спам обратно предаване. Това е легитимна заплаха, която може да доведе до загуба на приходи от органично търсене и видимост.

В тази връзка седемте съвета, изтъкнати в статията на Александър Пересунко, водещ специалист от Semalt , са полезни за жертвите на SEO атака, потенциалните жертви и всеки, който иска да защити своите сайтове срещу опасностите от такива опити.

Преди всичко трябва да се извършват редовни одити на обекти. Редовните проверки на връзките не са само добра бизнес практика, но могат да спестят и бекон на жертвите на отрицателни SEO. Освен това профилът на връзката за мониторинг на уебсайта е най-добрият начин за откриване на злонамерени дейности, преди да се разпространи извън контрола. В този мониторинг се използват лингови графики. Следователно огромният спад на трафика, както е показан от графиките на връзките, трябва да доведе до аларма. Освен това се извършва ръчен одит или използването на софтуера за одит на връзките, за да се провери състоянието на връзката с обратна връзка.

Проверката на скоростта на даден сайт е вторият начин за защита на сайт от отрицателен SEO. Като основен фактор за класиране се препоръчва собствениците на сайтове да използват обхождащ софтуер за наблюдение на подозрителни дейности по всяко време, когато скоростта на сайта стане бавна. Ако обаче нищо не се открие и все още съществува проблем, човек може да бъде жертва на принудителен обход.

На трето място, търсете съдържание със скрап..Остъргването означава вдигане на съдържание от други уебсайтове за публикуване в маркетинговата индустрия. Често измамници комбинират такова съдържание с атакуващи връзки към спам на уеб сайт. Инструменти като Copyscape могат да се използват, за да се установи дали съдържанието на уебсайта вече е плагиатирано.

След това Google My Business трябва да бъде наблюдаван. Повечето собственици на фирми работят усилено, за да създадат репутация на марката и да привлекат клиенти. Някои бизнес сайтове обаче изпитват прилив на негативни и фалшиви отзиви от клиенти. В тази връзка, интернет маркетинг се препоръчва непрекъснато да следи репутацията на друг бизнес чрез използването на Google My Business, за да избегне попадането на негативна SEO.

Друг начин за защита на сайта срещу отрицателен SEO е да гледате CTR на ключовите думи. Някои търговци на интернет може да са имали ситуация, в която хиляди хитове се появяват веднага след кацане на даден сайт. Програмираните ботове са насочени към конкретни ключови думи, които изпълняват това поведение. Атаките могат да бъдат трудно забелязани, ако CTR на ключовата дума не бъде наблюдавана.

Проверката на класирането на SERP е друг важен съвет за предотвратяване на отрицателни SEO на сайт. Спадът в класирането изисква от време на време проверка на класирането на SERP. Освен това, невъзможността за извършване на проверки за класиране на SERP може да доведе до конкуренция за деиндексиране веднага след хакване. Когато извършвате пълен преглед, е важно да използвате софтуер за проследяване на ранг за наблюдение на видимостта на сайта.

И накрая, повишаването на сигурността на обекта е от решаващо значение. По-конкретно, това защитава уебсайт срещу кибератаки. Притежателите на сайтове трябва да осигурят използването на актуален софтуер и прилагането на необходимата сигурност. Технически, кибер-атаките не са отрицателни SEO, но имат влияние върху SEO сайта на сайта.

В заключение, жертвите на негативните SEO трябва да предприемат действия, за да изолират проблема. Въпреки това е по-безопасно да се следи изпълнението на даден сайт, за да се предотврати отрицателността на SEO.

November 29, 2017
Semalt Expert: Ето как да защитите уеб сайтове от Black Hat SEO
Reply