Back to Question Center
0

Semalt Expert определя 5 най-тежки въпроса в дигиталния маркетинг

1 answers:

Да останем в крак с това, което се случва в света на интернет, е единственият начин да оцелеем. Като маркетолог и стратег в социалните медии, трябва да сте запознати с текущите тенденции и какво работи в последните дни. Важно е, защото трябва да задоволите голям брой клиенти. В действителност може да не сте в състояние да имате достъп до всички SEO и маркетингови ресурси, но трябва да имате достъп до няколко от тях, за да задоволите вашите клиенти. Понякога може да бъдете помолени да използвате най-новите и напреднали маркетингови практики. За да бъда честен, трябва да се придържате към всички основни стратегии и методи за маркетинг на съдържанието , ако искате да постигнете успех в интернет.

Иван Ковалов, водещ експерт от Семалт , споделя тук петте въпроса, които един стратег не би трябвало да иска при изпълнение на задачите си .

Въпрос # 1. Можете ли да направите моите видеоклипове и съдържание вирусни?

Честно казано, не е възможно никой да направи вашите видеоклипове и съдържание вирусно в рамките на секунди. Само няколко специалисти по маркетинг и социални медии могат да предскажат какво може да стане вирусно и какво не е подходящо. Отивайки вирусно, видеоклиповете и съдържанието ви трябва да бъдат ангажирани, информативни и впечатляващи. Това е непредсказуемо и невъзможно да се измери дали съдържанието Ви ще бъде вирусно в социалните медии и колко изгледи може да получи в рамките на 24 часа. Единственото нещо, което трябва да направите, е да предоставите ценни и информативни неща на целевата си аудитория. Ето как можете да видите желаните резултати.

Въпрос # 2..Колко растеж ще видя след 30 дни?

Маркетингът на съдържанието се фокусира върху подобряването на резултатите от органичното ви търсене, така че никога не трябва да ги питате колко дни ще изискват изпълнението на задачите. Понякога те могат да дадат желаните резултати в рамките на часове, а други пъти може да не е възможно за тях да генерират много мнения за вашия уеб сайт. Не трябва да очаквате магически резултати след месец или две и да изчакате няколко седмици преди маркетингът на съдържанието да свърши своята работа.

Quesiton # 3. Кога трябва да очаквам моя уебсайт или ключова дума на първата страница?

Има много неща, които трябва да се погрижите, докато популяризирате уебсайта си. Зависи от това колко ангажиращо е съдържанието ви, коя е целевата Ви аудитория и колко ключови думи и фрази сте използвали. Когато става въпрос за планиране на маркетинговите стратегии за съдържание, трябва да се съсредоточите върху ключовите думи, но не ги запълвайте в съдържанието. Google стартира различни актуализации за това как да революционизираме търсачките със завладяващо съдържание. Търсачките не могат да получат вашия сайт добър ранг, докато не сте използвали кратки опашки и дълго опашка ключови думи.

Въпрос # 4. Защо имам нужда от социални медийни сайтове?

Дори когато вашата аудитория не използва Facebook, Twitter, LinkedIn и други социални медийни мрежи, трябва да създадете отделни профили за вашия сайт. Плюс това, никога не трябва да поискате от маркетолог или стратег на съдържанието си какво става, защо социалните медии са важни за оцеляването на бизнеса, без тези платформи. Някои аудитории са много по-активни от останалите: това означава, че хората ви търсят през цялото време, независимо от местоположението си. Например, Facebook има над 1,4 милиона активни потребители, Twitter се радва на повече от 300 милиона месечни потребители, а LinkedIn е известен със своите над 330 милиона регистрирани членове.

Въпрос # 5. Защо не използвате мнения за гости?

Последно, но не на последно място, никога не трябва да се питате защо маркетингът на съдържанието не използва публикации за гости, за да популяризира вашите неща. Позволете ми да ви кажа, че той знае по-добре от вас и иска да използва бели шапки SEO стратегии за класиране на вашия сайт. Публикуваните публикации са свързани със спам уебсайтове и тактиката на SEO черна шапка, така че не е нужно да вървим с тях.

November 29, 2017
Semalt Expert определя 5 най-тежки въпроса в дигиталния маркетинг
Reply