Back to Question Center
0

Semalt Expert разкрива ръководство за създаване на ефективен план за имейл маркетинг

1 answers:

Повечето интернет маркетинг може да има, в даден момент от време се опитва да използва имейли като маркетингова техника. Също така, имейл маркетингът е може би най-ефективната онлайн маркетингова стратегия благодарение на удобството на разговора. Освен това, имейл маркетингът е относително бърз и лесен за изпълнение. Изненадващо, онлайн маркетинг търговци са маркирали близо 84% от всички имейли като спам или са изтрити отрицателно. Не всички имейли постигат желаните резултати поради грешки, които лесно могат да бъдат избегнати.

В това отношение Александър Пересунко, водещ експерт от Семалт , очертава ексклузивен наръчник за идентифициране на такива грешки и тяхното съответно коригиране.

# 1

Първо, прегледайте корена. Маркетинговите имейли могат да се прекратяват в папката за спам на получателите, подобрена от платформата, използвана за изпращане на имейл съобщенията. Маркери, които не са определени за услуга, вместо да изпращат имейли в къща-решение чрез Outlook, трябва да обмислят приемането на доставчик на електронна поща (ESP). Най-реномираната програма ESP безкрайно опростява управлението на пощенския списък в допълнение към потенциално подобряващата се производителност.

# 2

На второ място, времето е от решаващо значение. Препоръчва се онлайн маркетингът да избягва изпращането на имейли в сутрешните часове. Тя не гарантира, че имейл ще завие в кутията на получателя, като го изпрати сутрин. Вместо това такива имейли могат да останат незабелязани, тъй като потенциалният клиент е имал много електронни съобщения до сутрешните часове. Най-ефективното от изпращането на маркетингови имейли е вечерта, когато получателите вероятно ще се видят, когато получател отваря пощенската си кутия за втори или трети път.

# 3

Трето, гъвкавата оптимална честота е значителна. Строгата графика на имейлите може да бъде опасна, тъй като при получателите в реално време, а потенциалните клиенти имат гъвкави графици..Ето защо не е препоръчително да се определи време за изпращане на изрични имейли до конкретната група хора. По-скоро използвайте гъвкав график за максимални ползи.

# 4

След това подобрете характеристиките на имейлите, изпратени до клиентите, за да избегнете пренебрегването им от получателите. Например онлайн маркетингът не трябва да изпраща имейли с емоционален тон на получателите. Също така имената на фирмите трябва да се избягват в тематичните редове .

# 5

Маркетинговите имейли трябва да бъдат разделени според целевите групи. В тази връзка онлайн маркетингът трябва да разграничи потенциалните / новите клиенти и лоялните клиенти. Всяка от групите има конкретни нужди, които трябва да бъдат адресирани при изпращане на имейли.

# 6

Подобряване на четимостта на изпратените имейли. Повече от три четвърти от всички имейли се отварят от мобилни телефони. По този начин, за да се избегнат спам имейли, онлайн маркетинг трябва да се гарантира, че съобщенията могат да бъдат прочетени на всички устройства. Например, изображенията трябва лесно да се гледат по телефона.

# 7

Друга техника за премахване на спам имейли е съобщенията заедно с други маркетингови инструменти, като например уеб сайтове и социални медийни сметки. На всички маркетингови платформи, свързани с имейла, трябва да се използва разпознаваем и креативен език.

# 8

Проектиране на маркетингови имейли по начин, който продава. Кратките или дългите имейли не са най-добри. По-скоро търговците трябва да инвестират в имейл съобщения, които продават продуктите си. Например, онлайн маркетингът трябва да даде на получателите жизненоважна информация, описваща всяка оферта и с няколко думи.

# 9

И накрая, търговците на интернет трябва да работят по имейл протоколи. Това са "интелигентни" автоматизирани имейли, изпратени по специален начин за дадена маркетингова кампания. Системата трябва да бъде настроена да изпраща съобщения, които да привличат читателите. Изключителната база данни е ключ към поддържането на ефективен имейл протокол.

November 29, 2017
Semalt Expert разкрива ръководство за създаване на ефективен план за имейл маркетинг
Reply