Back to Question Center
0

Semalt Expert: Всичко, което трябва да знаете за преглед на филтрите

1 answers:

Иван Коновалов, Семалт Мениджър за успех на клиенти, заявява, че трябва да използвате филтри за промяна и ограничаване на данните в даден изглед. Например, възможно е да се използват филтри за изключване на трафика от определен IP адрес. Можете да включвате данни от желаните поддомейни и директории и да конвертирате динамични страници в четливи текстове и низове. Преди да управлявате филтрите, ще трябва да потърсите разрешение на ниво профил.

Преглед на видео:

В този раздел трябва да зададете първични филтри, след като гледате видеоклипа, който е част от програмата Digital Analytics Fundamentals. Това бе въведено в Академията на Google Анализ. Връзката към видеоклипа е тук: analyticsacademy.withgoogle.com.

Предварително определени филтри:

Предварително зададените филтри трябва да бъдат изключени от данните ви в Google Анализ. За целта трябва да използвате филтрите, за да изключите или включите трафика от конкретни домейни, като фирмена мрежа или интернет доставчик. Когато сте посочили името на домейна, не трябва да включвате неговия етикет на хост сървър без разрешение.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е изключването само на трафик от посочените IP адреси..Този филтър може да се използва за изключване или включване на кликвания от конкретен IP адрес или конкретен източник. Може да се филтрира набор от IP адреси с тази опция. Ако искате да филтрирате по-сложни диапазони от адреси, трябва да използвате опцията Персонализиран филтър, за да го изключите. Друга възможност е да използвате IP адреса за посочване на регулярните изрази като Filter Pattern .

Персонализирани филтри:

 • Изключете: Може да изключи линковете на лог файловете, които съответстват на вашия филтър. Трябва да пренебрегвате паралелните линии, за да гарантирате безопасността на уебсайта си в интернет.
 • Включва: Включва линиите в лог файловете, които съответстват на вашия филтър. Всички несъответстващи посещения трябва да бъдат игнорирани, а данните в тези посещения не са надеждни в отчета Ви в Google Анализ.
 • Малки и малки кутии: Възможно е съдържанието на полето да се превърне в малки или главни букви, според вашите изисквания
 • .
 • Търсене и замяна: Това е прост и отличен филтър, който може да се използва за търсене на модели в дадено поле. То помага да се заменят моделите с най-подходящи алтернативи.
 • Разширено: Тя ви позволява да създавате полета от една точка до друга. Филтриращият двигател ще приложи всички изрази в две полета Extract. След това тя конструира друго поле с помощта на израза на конструктора
 • .

Употреби за филтри:

Тук ние описахме някои приложения на филтрите:

 • С изключение на вътрешния трафик от отчетите: Филтрите могат да се използват за изключване на вътрешния трафик от отчетите ви в Google Анализ. За целта трябва да настроите филтрите, които да идентифицират IP адресите, които искате да забраните
 • .
 • Докладвайте дейностите в конкретни директории: Ако искате да съобщите за дейностите в някои конкретни директории, трябва да създадете филтър, който да идентифицира тези директории.
 • Проследяване на поддомейни в отделните изгледи: Ако искате да проследявате поддомейни, трябва да създадете отделни изгледи за всеки домейн и поддомейн. Трябва също така да включвате филтри за идентифициране на конкретните поддиректории.
November 29, 2017
Semalt Expert: Всичко, което трябва да знаете за преглед на филтрите
Reply