Back to Question Center
0

Semalt: Как Google знае кога (и защо) да спре обхождането на вашия уеб сайт?

1 answers:

Google паяци са толкова важни, колкото самата SEO кампания при маркетинга на уеб сайт. Те обхождат уебсайтове и индексират съдържание от всички страници, които може да намери. Той също така извършва повторно индексиране на актуализираните страници на сайта. Той прави това редовно, въз основа на няколко фактора. Те включват, но не само, PageRank, ограничения за обхождане и връзки, намерени на страницата. Колко пъти Google паяците обхождат сайт ще зависи от един или повече от тези фактори.

Уеб сайтът трябва лесно да бъде навигиран от посетителите, както и от паяците на Google за обхождане. Това е причината, поради която уеб сайтът е полезен за обхождане, е допълнително предимство за SEO кампанията. В противен случай, Google няма да може да получи достъп до съдържанието, като по този начин намали класирането на сайта на страницата за класиране в търсачката .

Рос Барбър, мениджър за успеха на клиентите на Семалт , определя, че два от най-важните коефициенти за индексиране, на които Google разчита, за да повлияят на решението или да забавят или да спрат да обхождат сайта ви, код на състоянието. Другите включват командата Disavow, маркерите "не следват" и robots.txt.

Свързване на кодовете за време и HTTP статус

Факторът време за свързване се отнася до времето, необходимо на Google за обхождане от бот, за да достигне сървъра на сайта и уеб страниците. Скоростта е силно оценена от Google, тъй като е много показателна за добрия опит на потребителите. Ако уеб страницата не е оптимизирана за скорост, сайтът ще се класира лошо. Google паяците ще се опитат да достигнат до уебсайта и ако времето за създаване на връзка е по-дълго, те се отдръпват и обхождат по-рядко. Освен това, ако Google настоява да индексира уебсайта с текущата скорост, то може да прекъсне практическата работа на потребителя, тъй като може значително да забави сървъра си.

Вторият индексиращ фактор е кодовете за състоянието на HTTP, които се отнасят до това колко добре сървърът отговаря на заявка за обхождане на сайта. Ако кодовете за състоянието са в рамките на обхвата 5xx, тогава Google се заеме със себе си да спре или забави скоростта, с която те обхождат текущия сайт. Всичко в рамките на обхвата 5xx е индикатор за възможни проблеми със сървъра и че отговорът на искането може да е проблематичен. Поради риска от причиняване на допълнителни проблеми, ботове на Google ще отстъпят и ще провеждат индексиране, когато сървърът е по-достъпен.

Кога Google продължава да обхожда сайта?

Google вярва в предоставянето на най-добрия опит на потребителите и ще класира сайтовете, които оптимизират своите SEO елементи за постигането на тези цели. Въпреки това, ако в момента уебсайтът проявява посочените по-горе проблеми, той ще накара Googlebot да опита да го обходи по-късно. Ако проблемите се запазят, собственикът ще загуби от чудесната възможност Google да премине през съдържанието му и да му даде заслужена оценка по резултатите от търсенето. В допълнение към тези проблеми всеки знак за спам ще блокира сайта да не се показва в резултатите от търсенето.

Както всички други алгоритми, които Google използва, нейните паяци също са автоматични. Те са разработени, за да намират, обхождат и индексират съдържание въз основа на определени параметри. Ако сайтът не отговаря на определени добри практики, индексирането няма да се случи. Има много други фактори, но винаги помнете да обръщате голямо внимание на времето за свързване и HTTP статуса на вашия сайт.

November 29, 2017
Semalt: Как Google знае кога (и защо) да спре обхождането на вашия уеб сайт?
Reply