Back to Question Center
0

Семалт: Какви са бутоните за уебсайт и ботове Дародар и как да ги блокирате?

1 answers:

Когато разглеждате отчета за трафика в Google Анализ, едно от нещата, които трябва да отбележите, е източникът на очевидния трафик. Понякога някои от източниците могат да генерират значително количество трафик, отколкото други. Като погледнем по-отблизо, може да забележите, че броят реферали от тези два: darodar.com и бутони-for-website.com. Освен тези, които се появяват в докладите на GA, има вероятност да не сте чували за тези сайтове преди това и сте любопитни да знаете защо причиняват толкова много трафик.

За да обобщим това, двата домейна използват тактика, известна като препращащ спам. Макс Бел, водещ експерт от Semalt , обяснява, че идеята зад спам за препращане е, че сайтовете могат да генерират много връзки към един домейн от конкретен сайт, който желаят да популяризират. Когато търсачките обхождат дневниците, те намират тези препратки и ги включват в окончателните отчети. Недостатъкът е, че никой от трафика не е валиден и може да промени начина, по който се вземат решенията за уебсайта.

Тъй като всички връзки сочат към конкретен сайт, собственикът може да е любопитен, защо сайтът се отнася до толкова трафик. След като кликнат върху URL адреса в отчетите на GA, той пренасочва към уебсайта за препратки, който след това се превежда като ново посещение. За сайта за спам, посещенията, които получава от нищо неподозиращите собственици, са органични.

За щастие няма реална заплаха, която да се постави на уебсайта. Както беше посочено по-горе, то обезсилва всички данни, събрани по отношение на трафика към сайта, тъй като го бърка с номера. Резултатът е изкривен доклад, който не рисува действителната картина на това, което се случва със сайта. Обикновено степента на отпадане е 100% при нулево време на място.

Би било наложително да се блокира бутонът за уебсайт и дародара, за да се получи по-реалистична картина на представянето на сайта. Повечето от статиите, свързани с изчистването на проблема, описват използването на сравнително новата функция "Филтриране с Bot" в Google Анализ. В настройките за преглед Google добави обикновено поле за отметка, което потребителят може да избере да провери или да остави непроверено. От опита с тази опция, заключението в тази статия предполага, че опцията за филтриране на бот не филтрира двата препращащи спамерите: darodar..com и бутони-for-website.com.

По-добрият метод за блокиране на бутоните за уебсайт и darodar да доведе до трафик на боклуци е да използвате персонализиран филтър. Използвайте следната процедура:

1. Отворете Google Анализ и кликнете върху раздела Администриране .

2. Опцията "Изглед", която се показва в дясната колона, трябва да съдържа подменю, в което има подкана "Създаване на нов изглед". Експертите съветват създаването на филтър по подразбиране, така че в края на процеса да остане един нефилтриран изглед, който има всички необработени данни, за да се правят сравнения.

3. Дайте име на филтъра.

4. В раздела Филтри изберете опцията + Нов филтър .

5. Използвайте различно име за новия филтър.

6. Типът филтър трябва да е по избор.

7. Използвайте Препращане в полето Филтър под Изключете и въведете името на първия препращач (бутони за уебсайт).

8. Запазване.

9. Повторете от стъпка 5 за darodar.com.

November 29, 2017
Семалт: Какви са бутоните за уебсайт и ботове Дародар и как да ги блокирате?
Reply