Back to Question Center
0

Semalt: Можем ли да спрем търсачките от индексирането на конкретни страници в WordPress?

1 answers:

Ако сте разработили нов уебсайт, идеално е да блокирате търсачките от обхождане и индексиране на сайта Ви, докато не бъде напълно подготвен.

Стигнете до съветите, определени от Ross Barber, водещ специалист от Semalt , ако сте объркани как да спрете търсачките да индексират Вашия сайт.

Паяците от търсещата машина обхождат сайта ви, за да кешират своите страници за индекса. Повечето уебмастъри се вълнуват, знаейки, че търсачките индексират и обхождат своите страници, но има моменти, когато уеб страниците ви няма да бъдат индексирани правилно.

За съжаление, в WordPress няма друг избор, който ви позволява да спрете страниците си да бъдат обхождани. Единствената опция, която имате, е да позволите на търсачките да пълзят всичко и нищо не остава зад тях. Спирането на Google, Bing и Yahoo от индексирането на вашия сайт е необходимо, ако не е подготвено напълно.

Например, ако имате блог, където няколко страници нямат съдържание, ще бъде страхотно да спрете търсачките да индексират сайта Ви, докато тези страници не са готови. Различните блогове и уебсайтове не блокират търсещите машини да обхождат страниците, които могат да се изтеглят.

Това означава, че все повече хора могат да изтеглят своите електронни книги, цифрови файлове и други медии дори когато сайтът не е готов за публикуване. Те могат да изтеглят материала от някои частни страници, като правят бързи търсения онлайн. Ако искате да спрете търсачките да обхождат страниците и публикациите ви, трябва да запомните следните методи:

Добавете Meta Tags на роботите към заглавната тема

Метод 1

Възможно е да се блокират няколко страници от резултатите от търсещите машини, като се използват условните етикети на WordPress..За да получите желаните резултати, трябва да използвате подходящия условен етикет. Например, ако искате да блокирате отделна публикация, тогава се използва маркерът (is_single) и ако искате да предотвратите страница, тогава (is_page) се използва за страницата WordPress. Важно е да добавите кода към заглавната част на областта header.php на вашата тема. Можете да използвате различни условни маркери за различни страници, когато е необходимо.

Метод 2

Има три начина да добавите мета маркери към сайта си, като промените шаблона header.php. Най-хубавата част е, че резултатът от всички тези методи е същият, но можете да изберете метода, който намирате за по-лесен от останалите. За да блокирате конкретна страница или публикация, трябва да имате идентификационния номер и да го редактирате. Когато изберете идентификационния номер на тази публикация или страница, ще можете да спрете търсачките да я индексират. Можете да вмъкнете връзка в YouTube в адресната лента на браузъра. Вторият начин е да добавите конкретен код в заглавната част на шаблона header.php на темата. Този код обозначава идентификационния номер, който искате да блокирате. Можете да блокирате толкова страници, колкото искате, като използвате тази техника. Третият и последен начин е правилното конфигуриране на всичко. Блокирането на правилния брой страници и публикации е важно. Ако сте добавили правилно кода, можете да видите в заглавната част на тази страница.

Използвайте опцията за персонализирано поле на WordPress

Третият и необичаен метод използва опцията WordPress за персонализирано поле. Този метод е един от най-добрите и най-ефективни. На първо място, трябва да добавите конкретен код към заглавната част на областта header.php. След като въведете този код, не можете да го промените, докато сайтът не бъде готов да се индексира напълно.

Усещам, че горепосочените техники са удобни за потребителя и са лесни за конфигуриране за вашите клиенти. Ако използвате някой от тези методи за блокиране на голям брой страници и публикации от получаване на индексиране, трябва да създадете резервни файлове на тези страници и да отбележете тези, които искате да блокирате.

November 29, 2017
Semalt: Можем ли да спрем търсачките от индексирането на конкретни страници в WordPress?
Reply