Back to Question Center
0

Семалт предупреждава за опасността от натъпкване на ключови думи

1 answers:

Търсачките критикуват пълненето на ключови думи и това не е по-скоро практика на бели шапки SEO. Имаше моменти, когато ключовата дума stuffing работи добре, за да класира уебсайт в интернет. В онези дни търсачките, особено Google, могат бързо да манипулират класирането на страница с пълнеж на ключови думи. Сайтовете се класират на голям брой базирани на броя ключови думи, които са имали. Дори ако ключовите думи не са свързани с нишата на даден уебсайт, то все пак се радва на успех, тъй като Google подобри цялостното си класиране. По това време лесно можете да скриете обидните и глупави ключови думи в съответните цветове или бял фон. Естествено, това доведе до ужасно потребителско преживяване, тъй като повечето хора не търсят уеб сайтовете, които се отварят пред тях. След това Google и други търсачки започнаха да филтрират ключови думи, поставени на уебсайт, тъй като всички тези сайтове нямаха информативно и съдържателно съдържание.

Последици от запълването на ключови думи и свръх оптимизацията:

Джулия Вашнева, старши мениджър за успех на клиента Semalt Digital Agency, предупреждава, че пълненето на ключови думи сега се счита за тактика за черна шапка и е строго забранено. Нека тук ви кажа, че ще има само няколко предимства и вашият сайт не може да се радва на успех в дългосрочен план По-рано или по-късно Google ще накаже вашия уеб сайт, ако улови, че сте натъпкали ключовите думи.Има шансове, че вашите страници ще бъдат понижени в класацията или напълно премахнати.

Мат Кътс, специалист от Google, предупреди всички уебмастъри и блогъри за практиките на SEO за черна шапка, най-вече за пълнене на ключови думи и за оптимизация преди няколко месеца. Компанията се опитва да играе жизненоважна роля в премахването и санкционирането на всички уеб сайтове, които съдържат ключови думи на регулярна основа. Дори оптимизацията е строго забранена от Google, Bing и Yahoo!

Google се опитва да направи Google Bot по-умен от преди, а компанията е против над оптимизацията и пълненето на ключови думи. По този начин не трябва да използвате различни ключови думи на една страница, тъй като търсачката гигант ще забрани сайта си за цял живот. С други думи, можем да кажем, че Google няма да подкрепи навсякъде пълненето на ключови думи и това е опасна игра. Може да не ви води никъде, а вашият бизнес ще бъде унищожен.

Google и други търсачки не харесват SEO стратегиите за черна шапка, особено ключовата дума плънка и искат уебмайсторите да не побеждават алгоритмите си с такива глупави техники. Поставете ключови думи безопасно във вашите статии, а плътността на ключовите думи трябва да бъде между два до пет процента. Вместо да използвате същите ключови думи много време, трябва да използвате кратки опашки и дълга опашка ключови думи и фрази в статиите, за да им дадете по-впечатляващ и професионален външен вид. WordStream предлага на своите клиенти много ленти с инструменти за SEO, които ви помагат да генерирате кратки опашки и дълго опашка ключови думи и вариации и да съхранявате записите на колко ключови думи сте използвали, за да достигнете желаното ниво на плътност. Друга идея е да въведете синоними и търсачките няма да изтрият вашия сайт.

November 29, 2017
Семалт предупреждава за опасността от натъпкване на ключови думи
Reply