Back to Question Center
0

Semalt разкрива Ръководство за премахване на фалшив трафик от вашия сайт

1 answers:

Спамът за препратки е продукт на спамботите, изпращащи директно фалшив трафик към Google Анализ, като по този начин се появяват в генерираните от нас отчети за трафика. Приемете действия, за да изтриете спам за препращане, ако ги намерите в отчетите на GA, за да постигнете точни статистически данни за сайта.

Artem Abgarian, старши мениджър за успеха на клиентите на SEMALT Цифрови услуги, споделя тук някои практически въпроси в това отношение.

Какво е Bot

Ботове са програми, разработени да изпълняват задачи многократно бързо и с прецизност. Ботовете първоначално са предназначени за индексиране на страници в интернет чрез търсачки . Хората с злонамерени намерения са възприели използването на ботове през годините, за да им помогнат да създават измами с кликвания, да прехвърлят съдържанието на сайт, да разпространяват злонамерен софтуер, да натрупват имейл адреси и да увеличават трафика на сайта.

Безопасни и зловреден ботове

Пример за добър бот е Googlebot, който обхожда и индексира страници за потребителите. Търсещите ботове не пускат JavaScript (повечето от тях). Независимо от това, онези, които го използват, се оказват включени в докладите на Генералната асамблея, които биха могли да навредят на представянето на показателите. Ако те не изпълняват JavaScript, тогава няма отражение върху отчетите, но въпреки това се показват в сървърните дневници. Те обаче могат да повлияят на скоростта на зареждане, тъй като те използват ресурсите на сървъра. Безопасните ботове се придържат към директивите, съдържащи се в robots.txt. Злонамерените ботове, от друга страна, прилагат различни стратегии, за да отменят тези насоки.

Спам ботове

Основната им цел е да посетят възможно най-много уебсайтове и да изпратят спам с хедъри за лице за препращане, за да избегнат откриването. Фалшивият препращащ заглавител вмъква препратка към сайта, който иска да популяризира..HTTP заявките от такъв бот се показват в сървърните дневници и се индексират от Google. Той действа като препратка към сайта, когато се появи в сървърния дневник. Google направи промени в алгоритмите си, за да не индексира данните от сървърни дневници, като по този начин предотвратява усилията на разработчиците на спамбот. Шофьорските ботове, работещи с JavaScript, могат да направят своя път покрай филтрите в GA, поради което те се отразяват в отчетите.

Botnet

Botnets се състоят от няколко заразени компютъра, за да оформят мрежа, контролирана от спамера. Той използва различни IP адреси, за да атакува един уебсайт. Колкото по-голям е ботнетът, толкова по-висок е процентът на успех на инфилтрацията. Трафикът от ботнет се появява като директен трафик, тъй като идва от друг компютър, което го прави по-трудно за откриване. Блокирането на един не би имало голямо въздействие, тъй като друго заема своето място.

Много зловреден спам ботове

Основната им цел е да наемат компютър, за да бъдат част от ботнет, като го заразят със злонамерен софтуер. След това компютърът се използва за разпространение на същия злонамерен софтуер на други компютри. Блокирането на ботнет може да попречи на входящия трафик от действителни посетители. Подозрителните пренасочвания от отчета за трафик на препратки най-вече водят до тези уебсайтове, заразяващи зловреден софтуер. Избягвайте да кликвате върху такива връзки, освен ако няма инсталиран ефективен анти-злонамерен софтуер или отделен компютър.

Интелигентни спам ботове

Тези уебсайтове изпращат трафик до Google Анализ, като използват проследяващия си код заедно с идентификационния номер на сайта. Те включват и някои фалшиви референти в доклада за трафика, които може да се окажат неподозирани. Тяхната дейност никога не се появява в сървърните дневници и няма начин да ги блокирате, тъй като изпращат данни директно към инструмента за анализ. Хората, които не използват мениджърите на маркери на Google, имат проследяващия код на GA на сайта си, който действа като идентификатор на собствеността в мрежата. Мениджър на маркери на Google е ефективен инструмент за изтриване на спам за препратки в този случай. Спамботите атакуват предимно обекти, които са защитени от уязвими места в изходния код или такива с ограничени мерки за сигурност.

Откриване на спам източници

Придвижете се до отчетите за трафика в Google и използвайте степента на отпадане като елемент за сортиране в низходящ ред. Тези с 100% или 0% проценти на отпадане трябва да бъдат заподозрени в спам. Като алтернатива има изчерпателен списък на вече създадените спамъри, с които можете да сравните, без да е необходимо да правите ръчен анализ. Следващата стъпка е да ги блокирате.

Уверете се, че сте създали нотация в графата на отчета, обяснявайки къде е имало разрушаване на трафика по това време..

1. Използвайте двигателя за презапис на файла .htaccess и използвайте Spambot Capabilities, за да изтриете спам за препращане, като направите промени в него. Ако сте сигурни за IP адреса, който спамът използва, включете го в кода и го откажете. Възможността може да се използва за блокиране на обхвата на IP адреса. Правете това само, ако сте сигурни, че спамботът използва няколко IP адреса, за да извърши едно действие. Също така, да се предотвратят потребителите, за които е известно, че използват спамботи.

2. Функция за филтриране на Bot: поставете отметка в квадратчето, което подсказва да изключите известни ботове и паяци.

3. Монитори на сървър за мониторинг: изплаши ботовете, като посещавате редовно сайта. Използвайте защитна стена, за да защитите компютъра от виртуалното пространство, като филтрирате уеб източници от спамботи .

4. Администраторът на системата трябва да е в състояние да предложи професионална помощ.

5. Кодът "ItSAlive" помага да запазите показателите от Google и Yandex от смущения от спамботи.

6. Google Chrome може да открива злонамерен софтуер и е подходящ за сърфиране, ако няма защитна стена.

7. Алармите за потребители са персонализирани известия от Google, които уведомяват, когато има неочаквано нарастване на трафика.

8. Филтри за Google Анализ. Създайте нови филтри в секцията за изглед в раздела "Администриране" в GA.

November 29, 2017
Semalt разкрива Ръководство за премахване на фалшив трафик от вашия сайт
Reply