Back to Question Center
0

Semalt: Супер Ръководство за блокиране на Referrer Spam в Google Анализ

1 answers:

Nik Chaykovskiy, експертът от Semalt , уверява, че спамът за препращане е един от проблемите, пред които са изправени уеб администраторите. Ситуацията се влошава през годините, което означава, че някой някъде прави много пари от създаването на спам за препращане.

Спам за призрак и препращане

Спамът вече се е насочил към отчетите в Google Анализ. Спамерите търсят уязвимости в системата, така че да могат да се показват в отчетите за данни на уебсайта. Те правят това с надеждата, че предизвикват достатъчно любопитство, доколкото уебмастъра посещава уебсайта си, за да разбере защо са в доклада. Проблемът е, че те не увеличават трафика. Те дори не го правят, тъй като са ботове. Те използват кода за проследяване на JavaScript, използван от Google Анализ, за ​​да създадат известие за посещение. Те в крайна сметка изкривяват жизненоважни статистически данни, като например степента на отпадане и други елементи, използвани за анализиране на ангажираността. Необходимо е да блокирате спама при препращане, ако се нуждаете от точни данни, особено ако те разчитат на маркетингови решения.

Става трудно да се блокира спамът за препращане, особено след като спамерите работят много бързо, увеличавайки скоростта на спам-хитове, както и източниците. Това означава, че уеб администраторите трябва да подобрят усилията, които полагат за елиминиране и черен списък на тези източници. Това е особено обезпокоително за хората, които имат нови сайтове, които не получават много легитимен трафик. Увеличаването на нивата на спам на тези сайтове би било по-голямо, което би могло да бъде дори повече от дневните хитове, които получава.

Колко лесно е?

Една страница зарежда записите като едно посещение. Призрачните спамъри използват проследяващия код на Google Анализ и изпращат данни за трафика директно към отчетите, като по този начин създават посещение. Може да отнеме 0.001 секунди, за да се зареди една страница на сървър някъде..Въпреки това, те може да са принудили над 100 от тези фалшиви посещения в профилите в Google на много други сайтове навсякъде. Доста лесно е да си купите един хост. Докато спамерите са сигурни в ROI, има много вреди, които могат да нанесат с тях.

Решения, които излизат на късо

Някои техники понякога са толкова напреднали, че решенията, използвани за блокиране на препращащия спам, не работят. Една от тях е мистериозната онлайн услуга, наречена "Дародар". Следните методи не го изчистиха от GA.

  • Файлът .htaccess. Тя не работи, тъй като спам призрак не докосва сайта
  • Списъкът за изключване на сезиране. Липсват актуализации.
  • Филтри за изключване. Това е остарял метод, тъй като се фокусира единствено върху бъдещи спам, а не върху ретро базирани бази данни.

Филтърът за изключване почти се приближи до елиминирането на спам при подаване на данни от Darodar. Единственото му ограничение е, че няма постоянен и систематично актуализиран списък със спам-референции.

Липсващият пъзел

Решението, подлежащо на иск, за да се идентифицират и блокират препращането и призракът, трябва да бъде много актуализирано, да е от по-широка база данни и да е обратна на предишната информация. Въз основа на трите елемента за оптимално решение, ето това, което работи.

Стъпка 1: Използване на сегменти за изключване на спам

По-добре е да се използват сегменти, тъй като те не променят постоянно данните. Ако някой случайно филтрира реални референти при използване на филтри, няма начин да ги върнем обратно. Възможно е да се използват стари данни, използвайки сегменти, независимо от продължителността им. Човек може да ги приложи и с обратна сила.

Стъпка 2: Поддържане на списъка за изключване

Slack е инструмент, който уеб администраторите могат да използват за наблюдение на източниците на препращане..Той уведомява потребителя относно всички нови препоръки и им дава подкана: дали да се включи в белия списък или в черния списък подозрителен източник за препращане.

1. Slack получава всички реферали и

2. Той използва PHP, за да сортира всички резултати по ред на преброяване, след което завърта окончателния списък на уеб администратора, за да види дали някой изглежда познат. Ако не,

3. Той препраща всички предполагаеми спам към неутрален канал, който предлага на потребителя избор между бял списък или черен списък. Независимо коя опция избират, това води до стъпка 4,

4. Пренасочва се към страница, която потвърждава присъдата като потвърждение за селекцията.

5. Слаба след това съхранява и заключва всички идентифицирани спамъри в базата данни

6. Крайното показване на чистите данни ще бъде в регекс формат. Копирайте го и го поставете в Google Анализ.

Свободното разрешение позволява на уеб администраторите да актуализират списъка за изключване най-малко пет пъти на ден.

В реалността могат да работят няколко решения:

Въпреки че това е доказан метод, той ще работи още по-добре, ако уебмастъра го допълни с други техники, само за да се увери, че те покриват всички бази. В допълнение към споменатия разтвор:

  • Кликнете върху квадратчето, което подканва Google Анализ да изключи известни ботове и паяци,
  • Прилагане на филтър "include hostname"
  • Използвайте "бисквитки"

Посоченият по-горе включителен филтър е понякога ефикасен, но не и най-доброто решение в дългосрочен план, тъй като:

  • Не е трудно да се направи подправяне на имена на хостове, а анализаторите на спам са все повече го използват като уязвими.
  • Ако настройката е грешна, може да завърши филтрирането на реални референти
  • .
November 29, 2017
Semalt: Супер Ръководство за блокиране на Referrer Spam в Google Анализ
Reply