Back to Question Center
0

Семант Експерт: Защо да избягвате Спам за препращане в Google Анализ

1 answers:

Nik Chaykovskiy, Семалт старши мениджър за успех на клиенти, напомня, че данните са същността на повечето интернет маркетингови кампании . Повечето собственици на уеб сайтове и оператори зависят от ефективните умения за обработка на данни. Спамът от Google Анализ води до фалшиви трафик и посещения в мрежата, което прави информацията за трафика неточна. От първостепенно значение е хората да премахват спама от препратки от показателите си в Google Анализ. Например можете да получавате много посещения в мрежата от домейни като Darodar или Ilovevitality.

спам в Google Анализ

Спамът на Google Анализ включва всички уеб посещения, които идват на уебсайта Ви от други домейни. В някои случаи някои от сайтовете, с които имате обратни връзки, могат да причинят фалшив трафик. Спамът за препратки може да бъде от следните два типа:

 • Препратки за призрак: Някои домейни и уеб сайтове могат да получат достъп до UAID на Google Анализ. Те запишат посещенията на страници в панела ви за GA. Те обаче не се отразяват като уеб посещения на таблото за управление на уебсайта Ви. Те се появяват като призрачни посещения в профила ви в GA.
 • Спам ботове: В някои случаи нечовешките посетители могат да кликват върху връзки към вашия уеб сайт. Всъщност това не са легитимни посещения в мрежата
 • .

Причини за спам в Google Analytics

 • Извършване на злонамерен софтуер Също като конвенционалните атаки срещу интернет измама, хората пускат информация за зловреден софтуер на своите конкурентни уебсайтове. Те могат също така да извършват някои престъпления като кражба на кредитни карти или дори да откраднат идентификационните данни за вход. Keyloggers могат да улеснят престъпления като кражба на финансова информация.
 • Препращащи посетители В някои случаи тези атаки са насочени към препращане на хора към други уебсайтове. Те принадлежат към агенциите за SEO черни шапки, които обещават кратки резултати за кратко време. Те са склонни да използват посещения на вашите сайтове или страници, но не се превръщат в продажби.
 • Продажба на продукт. Повечето от посещенията за спам в Google Analytics са компании, които искат да продадат нещо. С достигането до милиони клиенти по целия свят, те се надяват, че един човек ще се превърне в продажба. В крайна сметка, те в крайна сметка пренебрегват информацията за трафика, когато се опитват да направят покупка.
 • Защо и как да отстранявам спам в Google Analytics

  Спам уеб посещения направи уеб сайтове страдат от получаване на техните показатели не в линия на интернет маркетинг стратегия. В повечето случаи те са склонни да носят информация, която не е свързана с начина, по който бизнеса ви работи онлайн. За повечето хора, прилагането на филтри за спам в раздела "Администриране" на Google Анализ може да доведе до решение на повечето спам атаки. Например, домейнът за спам като Darodar може да получи грешка 403, което означава, че нямат право да преглеждат вашия уеб сайт. Този спам филтър може да има тенденция да направи вашия сайт свободен от спам. В някои случаи хората пускат кодове или .htaccess файл в корена на домейна. Тези файлове могат да блокират уеб роботите като тези на домейните за спам.

  November 29, 2017
  Семант Експерт: Защо да избягвате Спам за препращане в Google Анализ
  Reply