Back to Question Center
0

Внимавайте: Семалт предупреждава за нов тип спам за препращане и начини да го филтрирате

1 answers:

Професионални SEO и разбираеми хора знаят всичко за спам за препращане. Наскоро бе въведен нов тип спам, наречен езиков спам. Езиковият спам прониква в Google Анализ и в голяма степен може да повреди уебсайта Ви. Тя може да зарази сайта Ви със съобщението "Google ви кани да кликнете върху този URL адрес. Гласувайте за Donald Trump".

Александър Пересунко, най-добър професионалист от Семалт Цифрови услуги, описва този опасен тип спам и илюстрира как да го избегне.

Първият и най-значителен знак за езиков спам се наблюдава през ноември 2016 г., когато няколко уебмастъра потвърдиха нефилтрираните мнения на своите уебсайтове. Те започнаха да се хващат за езиковия спам и се опитаха да разберат как да се отърват от него. За съжаление, те не успяха да постигнат желаните резултати и продължиха да унищожават своите обекти.

Друг вид спам е когато домейните получават трафик с ниско качество и източникът е неизвестен. Може да го наречете спам за препращане и домейните на спам за препращане са Reddit, The Next Web и Lifehacker. Това не са невинни източници и трябва да бъдете внимателни, докато управлявате трафика към някой от тези източници.

Може би сте видели много от темите на Reddit, където всеки ден хората обсъждат спам и хакери, които засягат сайтовете си..Можете да се присъедините към тези теми и да общувате с другите, за да научите повече за спам на езика и спам за препращане. Безопасно е да се каже, че и двата типа са взаимосвързани и имат за цел да навредят на търсачката редица легитимни уебсайтове .

Няма обаче последователност в начина, по който хакерите ангажират потребителите и подмамват Google Анализ както с спам на езика, така и с спам за препращане. Най-лошата част е, че те изпращат фалшив трафик към вашите сайтове и генерират много хитове, без никаква бели шапка SEO. Има два основни начина, по които изпращането на спам и езиковия спам на уебсайтовете. Първият начин е чрез ботове, докато вторият е чрез изкуствени хитове. Ботове се изпращат до сайтовете, генерирайки фалшиви посещения в сървърите на Google Анализ. И фалшивите хитове означават, че използвате разнообразни програми и софтуер, за да получите много хитове, но те не са надеждни, тъй като никой човек не чете вашите статии.

За съжаление, не можете да спрете спам за препращане от цялото, но можете да го филтрирате в данните на Google Анализ.

Експертите съветват, че можем да филтрираме езиковия спам и да премахнем посещенията от отчета в Google Анализ, които не изглеждат легитимни. Освен това можете да блокирате ресурсите за трафик, както и подозрителните IP адреси в профила си в Google Анализ. Трябва да сте наясно с факта, че най-надеждните езикови настройки в уеб браузърите са с дължина 5-6 символа и трябва само да филтрират езиковия спам.

Безопасно е да се каже, че не можем да се отървем от спама, защото спамерите и хакерите продължават да предлагат нови методи. Това означава, че те винаги са наоколо, а спамът за препращане и езиковият спам могат временно да бъдат филтрирани. Трябва редовно да проверявате профилите си в Google Анализ и да създавате филтри за спам за препращане, тъй като това е единственото решение на проблема.

November 29, 2017
Внимавайте: Семалт предупреждава за нов тип спам за препращане и начини да го филтрирате
Reply